HONORARIUM / VERGOEDINGEN

Therapie en coaching

Vergoeding voor een therapie- of coachingstraject wordt steeds schaarser. Het ziet er steeds meer naar uit dat vooral mensen met psychiatrische problemen hun medische behandeling vergoed zullen krijgen via de zorgverzekeraar terwijl de groep die niet ziek is en geen medicijnbehandeling wil maar wel gesteund door een deskundige bepaalde vicieuze cirkels in hun leven willen doorbreken dat vaak uit eigen zak moeten bekostigen.

Het vijf sessies model

Dat maakt het extra belangrijk om de behandeling zo te laten verlopen dat elke sessie de cliënt een stap dichter naar de door hem/haar gewenste situatie brengt. Zo is het mogelijk om van te voren een traject van vijf sessies vast te leggen. Dit betekent in de eerste plaats een intakegesprek waarin wordt gekeken naar de hulpvraag en de mogelijkheid om in de volgende vier sessies tot een gewenst resultaat te komen. Indien dat het geval is wordt het traject doorgesproken en zal er door cliënt èn therapeut/coach tijdens de komende sessies hard worden gewerkt. In de regel met een frequentie van een 1 uur durende sessie per twee weken.
Mijn honorarium bedraagt 110 euro per sessie wat in dit geval betekent een totaalbedrag van 550 euro dat in twee maanden kan worden betaald.

Mocht dit vijf sessies model niet op jouw lijf zijn geschreven, misschien denk je meer sessies nodig te hebben gedurende een langer traject of zoek je naar een andere therapie/coachingsvorm, dan kan dat tijdens een kennismakings/intakegesprek worden besproken.

Relatietherapie

Het honorarium voor relatietherapie bedraagt hetzelfde als voor individuele therapie. Het bedrag wordt berekend per uur en niet per hoeveelheid cliënten.

Supervisie, stage- en scriptiebegeleiding

Deze vorm van begeleiding kan in onderling overleg individueel maar ook met meerdere personen tegelijk plaatsvinden.