BOEK

Inzicht in overdracht en tegenoverdracht

Bewustwording van jezelf in relatie tot anderen

Dit boek is gebaseerd op twintig jaar praktijkervaring.
Talloze keren werd mij de vraag gesteld: Waarom heb ik hier nog nooit van gehoord, waarom weet ik dit niet? Daarom besloot ik een boek over dit onderwerp te schrijven voor het grote publiek, de man en vrouw in de straat, zodat in principe iedereen zich van dit psychologische verschijnsel bewust kan worden, kan leren ermee om te gaan en zich ervan te bevrijden. Een dergelijk boek was er nog niet.

De kern van het boek, strekking van het verhaal
Bijna niemand weet wat Overdracht en Tegenoverdracht tussen mensen precies inhoudt. Dat merk je met name wanneer je een boek schrijft over dit onderwerp en mensen aan je vragen waar het boek over gaat.
Toch heeft iedereen er mee te maken op een manier die mensen diep raakt. Op onbewust niveau ‘bekogelen’ wij elkaar met onze diep weggestopte pijnlijke gevoelens. Een soort paint ball – niet met verf maar met een onbewuste lading – waarmee we elkaar raken zonder dat we dat bewust merken. Eenmaal geraakt denken we dat de gevoelens van irritatie, boosheid, minachting, jaloezie, onzekerheid en verdriet van onszelf zijn maar dat zijn ze niet, net zo min als de verf op de kleding door onszelf is aangebracht.
Wanneer paint ball niet een spel is waar je weer uit stapt maar een alledaagse werkelijkheid wordt die jarenlang kan doorgaan, als in alle relaties, dan raak je erin verstrikt en kan je persoonlijkheid veranderen – vaak zonder dat je het merkt. Je raakt langzaam van jezelf verwijderd en realiseert het je pas als de tol die je betaalt te groot wordt.

Begrijp je eenmaal dat dit spel zo wordt gespeeld dan wil je jezelf gaan beschermen tegen de ‘kogels’. Je wil dan weten hoe je ze kan herkennen en wat je kan doen om de ‘verfvlekken van je kleding te verwijderen’.
Misschien wil je zelfs proberen je bewust te worden van je eigen kogels.
Daar gaat dit boek over.

U kunt het boek via bol.com bestellen via deze link:  Anita de Nennie